Patienthistorier

Udtalelser

Udtalelser

https://www.facebook.com/331585343688203/videos/560236581132325/

Jeg er marathon løber og har for 1 år siden fået en hælspore. Jeg har holdt pause med at løbe i 8 måneder og har prøvet forskellige behandlinger, som ikke har hjulpet.
Jeg har fra mine venner hørt om Stop smerten klinikken. Jeg fik 1 behandling for smerten på klinikken. Efter en løbe pause på 3 uger, startede jeg op med træning til halv- og helmarathon igen uden smerter. Jeg har lige gennemført DM Chp halvmarathon og Berlin marathon uden smerter.
Dragan Adamovic‎
Hej jeg hedder Inge og er kronisk smertepatient. Jeg er blevet behandlet i dag på cryo center copenhagen. En kanon positiv oplevelse og enormt sød læge og sygeplejeske. Er på hjem til Jylland med en super god følelse af at behandlingen virker. Har en god effekt her og nu og er overbevidst om at det fortsætter. Håber der er mange flere der får den mulighed for at blive behandlet. Vender tilbage når der er gået lidt tid. For at fortælle hvordan det videre går. Med venlig hilsen Inge
Inge Mortensen
Vi har en dreng på snart 13 år, der slog sin fod som 5 årig. Han fik efterfølgende store smerter hvor han havde slået den. Vi blev derefter henvist til flere forskellige hospitaler inden de på Hvidovre fandt ud af at han havde fået et neurom. Det blev opereret væk og vi troede at alt var vel, men desværre ikke. Han har efterfølgende haft store smerter og kun gået på hælen på sin højre fod. Til sidst blev vi afsluttet på Hvidovre og henvist til Herlev, fordi de mente at det var psykisk betinget. Vi rettede derefter henvendelse til en anæstesi sygeplejerske vi havde været tilknyttet og hun sagde at vi skulle prøve klinikken StopSmerten.
Vi aftalte en tid for konsultation. men ikke med det store håb, da ingen andre havde kunnet hjælpe os. Men allerede ved 1 besøg, sagde de at de helt sikkert kunne hjælpe vores dreng, måske ikke gøre ham helt smertefri, men kunne helt sikkert afhjælpe det. Der blev så fundet 2 store neuromer i hans fod.
Vores dreng var efterfølgende til 3 behandlinger, hvor han blev lokalbedøvet i den nerve hvor neuromet var, for at være sikker på at behandlingen ville hjælpe.
Han fik så iset det største neurom, der sad oven på foden og gav flest smerter og her 4 uger efter er der stor fremgang at mærke smertemæssigt.
Nu skal vi så i gang med det andet neurom, der sidder et mere vanskeligt sted, under foden, men vi er meget fortrøstningsfulde og håber at det kommer til at hjælpe lige så meget som med det første.

Vi kan helt klart anbefale klinikken, hvis man har smerter og ønsker at få
det bedre og måske blive smertefri.

Rikke Vith og Morten Andersen
Her min kones (Miladinka) historie

Jeg begyndte at mærke smerter i ryggen i starten af 2012. Med tiden blev smerterne værre og værre, og til sidst blev jeg henvist til MR scanning i Viborg og bagefter til undersøgelse på Viborg Hospital.

Jeg fik at vide, at følgende kunne ses på MR scanning billeder:

”Der er foretaget MR-skanning af columnalumbalis den 17.10.12 og denne viser spredte degenerative forandringer ifølge beskrivelsen med en radial tearlæsion på L1/L2-niveau, men ikke nogen egentlig prolabering og ikke nogen spinalstenose eller foraminalstenose. Der kan være en vis forsnævring af foramina på 4/5-niveau men meget begrænset.
Der er foretaget røntgen funktionsoptagelser i dag og de viser ikke tegn på segmentielinstabilitet.”

Jeg blev oplyst om, at en operation ikke ville nytte, da han som speciel læge kan se, at det IKKE er til operation.

Jeg begyndte at spise smertestillende medicin for at klare mig.

Et par måneder senere, da smerterne blev meget værre, blev jeg igen henvist til speciel læge på Viborg Hospital. Undersøgelsen endte med samme konklusion som den for 3 måneder siden, og jeg fik en blokade (indsprøjtning).

Blokaden hjalp lidt (halvanden måned e.l.), så begyndte jeg at mærke smerter igen. Og det tog til. Ikke kun ryggen, men de begyndte at sprede sig til højre ben (ydre side, ned til knæet).

Da jeg fik det lidt bedre af, at jeg modtog blokade, bad jeg igen om henvisning til at få en indsprøjtning.

Denne gang det var på FRI Diagnostisk Center i Give. Da jeg var til undersøgelse på Give klinikken, spurgte jeg selvfølgelig om, der evt. kan gøres noget andet ved smerten (second opinion, vel ), udover blokade, da selve blokaden er meget skadelig på sigt, hvis man bliver ved og ved. De kiggede også på billederne af min MR-Scanning og fortalte mig, at der ikke er noget andet at gøre – blokade samt smertestilede medicin og nogle øvelser for at forstærke min ryg.

Og det har jeg, selvfølgelig, forsøgt. Men udover at jeg fik smerten mindsket lidt (efter blokade i halvanden måneds tid) skete der ikke noget positivt.

Tværtimod. Efter jeg fik 4 eller 5 blokade indsprøjtninger i alt begyndte hofte / ben smerten i løbet af 2014, at være så stor, at jeg næsten holdte op med at gå. Mit højre ben fik en unaturlig position (smerten trak benet helt til indersiden) og hele min krop fulgte benet og hoften. Jeg lignede en person som lige var blevet udsat for et trafikuheld. Jeg kunne ikke klare en enkelt trappe på vej ind i huset uden hjælp eller stor anstrengelse.

Her skal også nævnes, at en person som lider af smerter forsøger alt muligt for at få den væk. Man læser på nettet, snakker med venner / bekendte / arbejdskollegaer. Jeg begyndte på et tidspunkt at spise Keltican (rygsmerte medicin fra Tyskland). Ingen hjælp. Har været til akupunktur her tæt på Horsens. Intet. Har spist kost forberedt efter specielle opskrifter. Intet. Smerten blev ved. Værre og værre. Specialisterne blev også ved at fortælle mig at der ikke kunne gøres noget.

Endelig, forsøgte jeg, trods stor skepsis, på Stop Smerten klinikken. Min familie og jeg tænkte, at de ikke kan bare fryse min nerve, vel?!?! Hvad hvis de rammer forkert? Kan jeg blive invalid? Hvad så hvis jeg ikke kan kontrollere mine fysiologiske træng?! Hvad så hvis…? Tusindvis af spørgsmål.

Jeg ringede til dem og fik aftalt en tid til en uforpligtende snak. Min mand og jeg kørte til København og allerede efter den første samtale med specialisterne René Kestenholz og Igor Filipovski var jeg næsten overbevist om, at jeg vil give det en chance.

Der kom to samtaler mere, inklusiv en test indsprøjtning som skulle vise om behandling burde virke på mig eller ej. Testen gik så godt, at jeg kunne ikke tro mine egne øjne. Endelig kunne jeg gå normalt! Og jeg kunne gå op og ned på trapperne. Jeg kunne bøje mig frem og nå mine fingre. Efter næsten 2,5 år.

Al angst og tvivl forsvandt og vi aftalte tid til endelig behandling.

Det skete i starten af juni måned, 2015. Under indgrebet kunne vi følge med alt hvad der skete på systemets skærm. Kort fortalt: lydscanning for at finde den rigtige nerve, en lang negl (gjorde ikke ondt) som fryser nerven…. Det tog alt sammen mindre end en halv time.

Ti minutter efter indgrebet var jeg på benene igen. Og jeg kunne, lige som efter første test behandling, IKKE mærke nogen smerte. Jeg kunne komme op på 60 cm høj stol. Direkte. Med mit højre ben først, uden at nogen hjalp mig, og uden at jeg holdt mig til noget. Jeg var smerte fri smile emoticon .

I dag er det næsten 4 måneder efter behandling. Smerten i benet og i hoften, som har været mit problem nr.1 kom aldrig tilbage. Jeg går normalt, jeg kan bøje mig og dreje rundt uden store problemer. Jeg er et fuldt funktionelt menneske. Takket være nerve frysning.

For at være helt ærlig må jeg også sige, at det der er tilbage, er sporadiske smerter i selve ryggen. Smerter som det hele startede med for 3-4 år siden. Alle voldsomme smerter i hoften og højre ben er 100% forsvundet. Den smerte som jeg føler nu, er 10 % af de smerter jeg levede med i flere år.

Jeg regner også med at evt. behandling nr.2 vil hjælpe mig med de resterende smerter.

Endnu en gang, selv om jeg har sagt det til dem mange gange, tusind tak for at hjælpe mig komme tilbage fra helvede smile emoticon.

Vlado Šerić‎
Har ikke kunne have sko på eller haft min fod i vand i 8 år. Men efter jeg begyndte behandling her, har jeg oplevet dette.
Julie Hervig